Parhaat nettisivustot opiskelutaitojen kehittämiseen

nettisivustot opiskelutaitojen kehittämiseen

Tämä artikkeli esittelee netin parhaat nettisivustot opiskelutaitojen kehittämiseen. Tutustu ja opi oppimaan!

Tarjolla on sekä englanninkielisiä, että suomenkielisiä nettisivuja.

Esitellään ensin suomenkieliset sivut:

1. Laudatur

laudatur

Laudatur kertoo nettisivuillaan olevansa “lukiolaisille suunnattu, mutta kaikille opiskelijoille sopiva verkkosivu. Sivua ylläpitää alan ammattilainen eli toisen vuoden lukio-opiskelija Keski-Suomesta.“

Laudaturin artikkelien aiheet koskevat opiskelutaitojen kehittämistä sekä kesätöiden ja taloudenhallinnan taitoja. Olen tehnyt yhteistyötä Laudaturin kanssa ja kirjoittanut vieraskynäartikkelin hänelle, jonka pääset lukemaan tästä: Mikä on osaamisen illuusio ja kuinka sen voi välttää?

2. Yle Abitreenit

abitreenit

Ylen Abitreenit ovat monelle opiskelijalle tuttu ennen kaikkea vanhojen yo-kokeiden arkistoistaan. Abitreenit julkaisevat kuitenkin myös artikkeleja, jotka antavat oppiainekohtaisia vinkkejä kirjoituksiin. Sivuilta löytyy artikkeleja myös mm. opiskelutekniikoista ja keskittymisestä.

Loput resursseista ovat englanninkielisiä:

3. Scott H. Young

scott h. young

Scott H. Young on USA:ssa asuva freelancer-yrittäjä, joka on kirjoittanut opiskelusta monia artikkeleja ja muutaman kirjan oppimiseen liittyvistä aiheista. Hänet tunnetaan ennen kaikkea “ultralearning”-projekteistaan: hän mm. opiskeli MIT-yliopiston neljän vuoden koulutuksen yhdessä vuodessa täysin itsenäisesti! Todellinen alan ammattilainen siis.

Hänen nettisivuiltaan löytyy monia laajoja artikkeleja oppimisen ja opiskelun lisäksi myös mm. tuotteliaisuudesta (productivity), tapojen muokkaamisesta ja ylipäätään elämästä.

Suosittelen vahvasti tutustumaan!

4. College Info Geek

college infogeek

College Info Geek:in perustaja Thomas Frank esittelee nettisivuaan näin:

“I started this site when I was in college, but despite the name, it’s meant as a resource for all students. If you’re looking for ways to study more effectively, be more competitive in your career field, or become more productive in general, you’re in the right place.”

Nettisivu tarjoaa siis opiskeluvinkkien lisäksi ohjeita myös tuotteliaisuuteen sekä työn hankkimiseen. Thomas Frankilla on myös erittäin suosittu Youtube-kanava, johon tutustumista voin myös lämpimästi suositella.

5. Smart Student Secrets

smart student secrets

Smart Student Secrets on verkkosivu, joka keskittyy erityisesti arvosanojen kohottamiseen. Kuten nettisivun artikkeleja lukemalla huomaa, tämä ei välttämättä tarkoita pelkästään opiskelutaitojen kehittämistä: Artikkelit tarjoavat paljon vinkkejä myös siihen, kuinka opiskelija saa luotua itsestään hyvän kuvan opettajalle.

Verkkosivun luoja Aaron Richardson on kirjoittanut aiheesta myös monia kirjoja, joita voit saada nettisivuilta jopa ilmaiseksi.

6. Phyzzle

phyzzle

Phyzzle kertoo nettisivuillaan näin:

“Phyzzle is designed […] To help college students like you navigate boring lectures, fly through seemingly endless homework problems, and learn to dominate the very same exams once thought to be impossibly random.”

Phyzzlen erottaa muista tämän artikkelin resursseista se, että Phyzzle erikoistuu auttamaan matemaattisissa aineissa (matikka ja fysiikka) ja niiden tehtävänratkaisussa. Heidän artikkelinsa “How To Succeed In College - 194 Powerful College Success Tips for Students” on kunniamaininnan arvoinen pienen kirjan kokoinen kaiken kattava kokonaisuus.

7. Learning Center

learning center

Learning Center on Pohjois-Carolinan yliopiston ylläpitämä resurssikirjasto, josta löytyy monia hyviä artikkeleja opiskelutaitoihin liittyen. Heidän artikkeleissaan erityisen mukava on, että perustavat vinkkinsä oikeisiin tieteellisiin artikkeleihin.

8. The Learning Scientist

learning scientists

The Learning Scientist on kognitiiviseen psykologiaan erikoistuneiden tutkijoiden blogi, jossa he tarjoavat tieteeseen perustuvia ohjeita opiskeluun opettajille, vanhemmille, sekä tietenkin opiskelijoille. Heidän artikkelejaan lukiessa voi olla varma, että heidän tarjoamansa vinkit perustuvat tieteelliseen näyttöön.

Toivottavasti löysit tästä nettisivustot opiskelutaitojen kehittämiseen- listasta itsellesi uusia seuraamisen arvoisia nettisivuja. 

3 tärkeintä opiskelutekniikkaa

Liittymällä Opiskelukoulun sähköpostilistalle saat ilmaiseksi e-kirjan ”3 tärkeintä opiskelutekniikkaa, joita ei koulussa kerrota”!

Tietosuojaseloste

Opi enemmän ja nopeammin

Parhaat nettisivustot opiskelutaitojen kehittämiseen
Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun