7 vinkkiä kuinka käytät oppitunnit tehokkaaseen oppimiseen

oppitunnit

Jos oppitunnit ovat joka tapauksessa pakollisia, miksi et oppisi niiden aikana mahdollisimman paljoa? Näin vapaa-aikaa säästyy muuhun kuin opiskeluun.

Seuraavaksi esittelen 7 vinkkiä siihen, kuinka voit käyttää oppitunnit tehokkaaseen oppimiseen.

1. Ole aktiivinen

Ensimmäinen vinkki on ehkä itsestään selvä. Kysymyksiin vastaaminen sekä muutenkin aktiivisuus tehostavat oppimista. Se myös nostaa osakkeitasi opettajan silmissä. Tuskin sekään on huono asia.

2. Kirjoita muistiinpanot käsin

Tutkimukset ovat osoittaneet, että opiskelijat oppivat paremmin kirjoittaessaan muistiinpanot käsin. Tämä johtuu siitä, että käsin kirjoittaminen on koneella kirjoittamista hitaampaa. Näin ollen käsin kirjoittamalla opiskelijan täytyy miettiä tarkkaan, mikä on todella kirjoittamisen arvoista, kun koneelle muistiinpanoja tekevät ehtivät kirjoittaa vaikka kaiken, mitä opettaja sanoo. Tällaisessa sanelussa tekstin sisältöä mietitään ja työstetään vähemmän kuin silloin, kun puhetta joutuu tiivistämään.

Lue myös: Muistiinpanot jokaiseen tilanteeseen: eri menetelmien hyödyt ja haitat

3. Älä multitaskaa

Monen asian samaan aikaan tekeminen eli multitaskaus ei kerta kaikkiaan toimi. Tutkimuksissa on huomattu, että multitaskaaminen häiritsee keskittymistä ja haittaa siten oppimista, vaikka opiskelija itse ei sitä huomaisikaan.

Jätä siis puhelin tunnilla rauhaan ja keskity itse opetukseen. Tiedän, että se on helpommin sanottu kuin tehty. Mutta muista, että mitä paremmin opit asiat jo tunnilla, sitä vähemmän joudut opiskelemaan koulun ulkopuolella.

4. Istu edessä

Tutkimuksissa on havaittu, että edessä istuminen parantaa arvosanoja. Ja ei, kyseessä ei ole pelkästään korrelaatio (hyvät opiskelijat haluavat istua edessä ja huonot takana), vaan sama ilmiö on toistettu myös silloin, kun tutkijat ovat satunnaisesti jakaneet kaikille opiskelijoille paikan edestä tai takaa.

Luultavasti kyse on siitä, että edessä tuntiin tulee keskitettyä paremmin.

Seuraavalla kerralla, kun uuden kurssin alussa valitsette istumapaikkoja, mene siis rohkeasti istumaan eteen.

5. Pidä monisteista huolta

Jos opettaja jakaa monisteita luokalleen, on niissä jotain erityisen tärkeää tietoa, jota ei oppikirjoista samalla tavalla löydy. Siksi on tärkeää, että pidät näistä monisteista hyvää huolta.

Säilytit niitä sitten kirjan välissä tai kotona kansiossa, oleellista on, että ne ovat helposti saatavilla kertausta varten. Jos opettaja on kokenut asian niin tärkeäksi, että on nähnyt monistamisen vaivan, se yleensä kertoo siitä, että ne kannattaa kerrata kokeeseen huolellisesti.

6. Kysy oikealla tavalla

Jos sinulla on jokin epäselvää, etkä halua kysyä sitä opettajalta tunnin aikana, kysy sitä opettajalta kahden kesken. On kuitenkin tärkeää, että kysyt sitä oikealla tavalla.

Ennen kuin menet pyytämään opettajalta neuvoa, mieti tarkkaan, mitä tarkkaan ottaen et asiassa ymmärrä.

Esimerkiksi matikassa sen sijaan, että sanoisit “en osaa tätä tehtävää”, sano “pääsin tässä tehtävässä näin ja näin pitkälle, mutta tuossa kohtaa putosin kärryiltä”. Näin opettaja näkee, että olet todella yrittänyt ja osaa myös auttaa sinua paremmin.

Kyseessä on Corson-tekniikka, josta voit lukea lisää täältä.

7. Käytä keskittymisvälineitä

Oppitunnit saattavat joskus olla niin hitaita ja tylsiä, että pelkkä hereilläolo voi olla haaste.

Markkinoilla on olemassa monenlaisia erilaisia keskittymistä tehostavia apuvälineitä, esim. fidget cube-stressinoppa. Tutkimuksien mukaan fidget-lelut todella helpottavat keskittymistä.

Lue lisää: Keskittymiskyky kateissa? Lue nämä 4 vinkkiä keskittymisen hallintaan

3 tärkeintä opiskelutekniikkaa

Liittymällä Opiskelukoulun sähköpostilistalle saat ilmaiseksi e-kirjan ”3 tärkeintä opiskelutekniikkaa, joita ei koulussa kerrota”!

Tietosuojaseloste

Opi enemmän ja nopeammin

7 vinkkiä kuinka käytät oppitunnit tehokkaaseen oppimiseen
Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun