Miten puhelin voi tukea opiskelua?

puhelin voi tukea opiskelua

Kun puhelimesta puhutaan opiskelun yhteydessä, korostetaan yleensä sen aiheuttamia ongelmia: sosiaalinen media vie mennessään, ja haittaa keskittymistä olennaiseen. Toisaalta älypuhelimella on myös toinen puoli. Oikein käytettynä puhelin ja sen ominaisuudet voi nimittäin myös tukea opiskelua. Tässä artikkelissa esittelen parhaimpia mobiilisovelluksia, jotka häiritsemisen sijaan auttavat opiskelua ja oppimista.

Aikataulutus

Jos paperiset kalenterit eivät nappaa, ei huolta. Sovelluskaupat ovat täynnä kaikennäköisiä aikataulusovelluksia, ja osa niistä on räätälöity juuri opiskelijoiden tarpeisiin. Esimerkiksi Androidin My Study Life ja iOS:n iStudiez Pro tekee läksyjen, kokeiden ja muiden deadline’ien muistamisen helpoksi.

Ajankäyttö

Ajankäytön hallinnassa ja keskittymisen tukena paras tekniikka on pomodoro. Pomodoro-tekniikka perustuu 25 minuutin työsessioihin ja 5 minuutin lepotaukoon. Tämän rytmin ylläpitämiseen tarvitaan kuitenkin ajastinta. Ja kuten kuvitella saattaa, sovelluskaupasta voi sellaisen löytää. Esimerkkinä Androidille Focus To-Do: Pomodoro Timer & To Do List ja iOS:ille Be Focused Pro - Focus Timer.

Lue myös: Ajanhallinta pähkinänkuoressa: Hallitse aikaasi tilanteessa kuin tilanteessa

Häiriötekijöiden hallinta

Puhelin on yleisin häiriöiden aiheuttaja opiskelun aikana. Opiskelusta ei tule mitään, jos puhelin estää keskittymisen viiden minuutin välein. Yllättävää kyllä, tähänkin ongelmaan löytyy sovellus: Forest- Stay Focused on appi, jossa tehtävänä on kasvattaa puita. Tosin puut kasvavat vain, jos maltat olla käyttämättä puhelintasi! Palkittu sovellus on saatavilla sekä Androidille, että iOS:ille.

Lue myös: Optimoi opiskeluympäristö: 7+1 parasta vinkkiä

Muistikortit

Muistikorttien opiskelussa tärkeintä on rutiinin ylläpitäminen päivästä toiseen. Jotta niistä olisi hyötyä, niitä pitää jaksaa kerrata joka päivä. Kertaamisen tekee helpommaksi se, että kortteja voi kerrata pitkin päivää, vähän kerrallaan, oli missä tahansa. Tässä hommassa puhelin voi helposti tukea opiskelua.

Itse käytän muistikorttisovelluksena Ankia, joka tarjoaa myös kätevät mobiilisovellukset Androidille ja iOS:ille. Voin siis tehdä muistikortit koneella ja kerrata ne sitten kännykällä silloin, kun sopiva hetki tulee.

Lue lisää: Anki tutoriaali: Nosta arvosanasi uudelle tasolle muistikorttiohjeman avulla

Kielten opiskelu

Kielten opiskeluun on olemassa vaikka minkälaisia sovelluksia, mutta jos englanti sujuu, yksi niistä on ylitse muiden: Duolingo. Duolingo pelillistää kielen opiskelun, mikä tekee siitä hauskaa. Duolingo löytyy ilmaiseksi sekä Androidille, että iOS:ille.

Suomenkielinen vaihtoehto kielten oppimiseen on Worddive, jolta myös löytyy sovellukset sekä Androidille, että iOS:ille.

Muistiinpanot

Vaikka muistiinpanot kirjoitetaankin yleensä koneella, on puhelimella niihin käsiksi pääseminen hyödyllistä. Muistiinpanosovelluksia markkinoilla riittää joka makuun. Tärkeintä on, että minkä sovelluksen ikinä valitsetkaan, niin se tuntuu intuitiiviselta ja hyvältä käyttää. Yksi hyvä vaihtoehto on Evernote, josta löytyy sekä iOS- sekä Android-versio.

Lue myös: Muistiinpanot jokaiseen tilanteeseen: eri menetelmien hyödyt ja haitat

3 tärkeintä opiskelutekniikkaa

Liittymällä Opiskelukoulun sähköpostilistalle saat ilmaiseksi e-kirjan ”3 tärkeintä opiskelutekniikkaa, joita ei koulussa kerrota”!

Tietosuojaseloste

Opi enemmän ja nopeammin

Miten puhelin voi tukea opiskelua?
Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun